Zoeken

U bevindt zich: Home

Home

!!! NIEUW !!!

Hybride dakopbouw maakt dunner en lichter brandveilig dak mogelijk

De eisen voor de isolatie van daken worden steeds verder aangescherpt. Tevens moet het dak naast Broof t1 (vliegvuurbestendig) voldoen aan steeds strengere brandwerende eisen en moet er bij voorkeur licht en dun worden gebouwd. Daarnaast dient het dak goed beloopbaar te zijn.
Deze ogenschijnlijk tegenstrijdige eisen worden verenigd in het zogeheten Hybride Dak van Wecal Isolatie Techniek. In opdracht van de leverancier is het hybride daksysteem onderworpen aan uitgebreide brandtesten.

In het mei nummer van Roofs staat een artikel over het Wecal Hybride Dak concept.
Klik hier voor het gehele artikel.Wecal Isolatie Techniek bv is distributeur van enkele vooruitstrevende Europese producenten van isolatie en dakbedekking en voert - veelal op exclusieve basis - in de Benelux diverse merkproducten zoals hieronder genoemd. Naast deze activiteiten heeft Wecal een eigen productieafdeling waarin diverse isolatiematerialen bewerkt worden voor meerdere toepassingen in bouw en industrie.

   Thermische en akoestische isolatie: 
   Xtratherm PIR, DAWO EPS, Knauf glaswol en minerale wol, Isoroc steenwol,
   Petralana steenwol, Styrodur XPS van BASF, Polyfoam XPS en Fesco Board
   perliet.

   Technische isolatie: 
   - Knauf glaswol- en steenwol: gaasdekens, lamellendekens, hoge temperatuur
     platen, losse wol, tank platen, pijpschalen, klima duct, brandwerende platen.
   - Isoroc steenwol: platen variërend van 35 kg/m3 t/m 175 kg/m3 en losse wol.
   - Petralana steenwol: platen variërend van 35 kg/m3 t/m 220 kg/m3 en losse wol
     (35 kg/m3 platen sterk gecomprimeerd).

   Bitumineuze dakbanen:
   Mastergold APP & SBS top- en onderlagen, BIIG APP/TPO dakbedekking,
  
Rapid speciaal bitumen dakbanen en geblazen bitumen dakbanen, shingles.

   Kunststof dakbanen: 
  
alkorPLAN PVC, alkorTEC EVA/EBA, alkorTOP TPO, Extrubit ECB, Extrupol FPO,
   Firestone RubbergGard EPDM, Resitrix EPDM, Frankosil.

   Bevestigers en overig assortiment: 
   Van Roij Fastners, Zoontjens dakbestrating, lichtkoepels, HWA's, daktrimmen, ontluchtingen.

Productie
Wecal is met name actief in de sectoren: dak, gevel- & metaalbouw en industriële isolatie. Onze productieafdeling vindt haar afzet in o.a. de betonindustrie en bouwmaterialenhandel. Voor deze doelgroepen worden meerdere soorten isolatie met behulp van moderne machines op maat gemaakt en eventueel verder bewerkt. Recent  is onze nieuwe lijmmachine operationeel. Wecal verlijmt voor diverse toepassingen o.a. perlietboard op steenwol en EPS en PIR op underlayment. Tevens produceert Wecal zogenoemde renovatiepanelen van PIR  ten behoeve van het na-isoleren van hellende daken. Deze isolatiepanelen worden op de lijmmachine voorzien van een drietal tengels. Ter voorkoming van koudebruggen produceert Wecal geïsoleerde kantplanken op basis van XPS. Specifiek voor de daksector worden o.a. cannelurevullingen, brandschotjes, mastiekschroten & mastiekhoeken uit steenwol en PIR verzaagd.

Groei
De afgelopen jaren heeft Wecal een gezonde groei gerealiseerd in alle sectoren en productgroepen. Dit is met name te danken aan het toenemend vertrouwen van onze relaties in de visie en werkwijze van Wecal, uitgevoerd door bijzonder gemotiveerde medewerkers. Om onze service en ons assortiment ten behoeve van de daksector nog verder te verbeteren, is in 2010 een nieuwe divisie gestart onder de naam DakTotaalShop. Met een uitgebreid assortiment isolatie- en  dakmaterialen bedienen wij nu ook de loodgieter en installateur.

Visie
Wecal heeft een duidelijke visie: Compleet & Objectief in isolatie & dakbedekking. Voor elk vraagstuk op het gebied van isolatie en dakbedekking mag u van Wecal een neutraal en onafhankelijk advies met een interessante prijs verwachten, gevolgd door betrouwbare leveringen volgens afspraak.

© 2017 ALL RIGHTS RESERVED - Wecal.nl | Algemene Voorwaarden - Contact
Webdesign by: Terra-it